BuitenGewone bomen Lochem

Een boom in de gemeente Lochem die voor u speciaal is, bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis of herinnering. Een boom van rust of schoonheid. Zo’n ‘gewone’ boom kan voor u een buiten-gewone boom zijn. Na de zomer vroegen wij u zo'n boom aan te dragen. Iedere maand vertellen inwoners nu in het gemeentenieuws over 'hun boom' in de openbare ruimte.

"Blikvanger met bolvormige kroon" Maart/april - "Deze groene beuk is met zijn bolvormige kroon met recht een blikvanger. We snoeien regelmatig om de boom in vorm en gezond te houden", aldus Herman Oudenampsen, werkvoorbereider bij BuitenRuimte. Annemieke Breukelaar, gemeente Lochem: "De beuk houdt niet zo van zon op zijn bast, daarom beschermt hij zich met een dik bladerdek."  Lees hier verder De rubriek BuitenGewone boom van deze maand De rubriek BuitenGewone boom van deze maand Maart/april - Heeft u de rubriek BuitenGewone Boom Lochem gemist in de Berkelbode? Of wilt u de informatie nog eens rustig teruglezen? Op deze pagina kunt u de BuitenGewone Boom van maart/april downloaden. Lees hier verder Een bevrijdingsboom van horen zeggen... Een bevrijdingsboom van horen zeggen... Maart/april - Aan de Dorpsstraat in Laren bevindt zich een statige beuk. Een boom met een verhaal. Een verhaal dat niemand kan bevestigen, maar wel heel waarschijnlijk is. De heer Henk Lubberdink uit Laren gooide een balletje op. Lees hier verder Bijna twee eeuwen oud en heel gezond Bijna twee eeuwen oud en heel gezond Februari - "Voor mij de mooiste eik van Gorssel. Een gezonde boom op een ideale standplek voor voldoende groei", aldus Hans Enderink. Hans is groen- en vakman in hart en nieren bij Circulus-Berkel BuitenRuimte en vertelt over onderhoud en geschiedenis. Annemieke Breukelaar, gemeente Lochem, vertelt over de waarde en de zorg voor eiken in het buitengebied. Lees hier verder Bekijk rubriek BuitenGewone Boom februari en zoom in Bekijk rubriek BuitenGewone Boom februari en zoom in Februari - De rubriek BuitenGewone boom deze maand gemist of nog eens teruglezen? Dat kan op deze pagina. In de rubriek vindt u ook vier van de prachtige seizoensafbeeldingen uitvergroot die mevrouw De Zoeten ons stuurde. Lees hier verder "Een enorme eik met lage stam en geweldige kroon" Februari - "Aan de Nikkelsbergweg in Gorssel staat een grote oude eik. Hij staat daar solitair te shinen", vertelt mevrouw Sarike de Zoeten bij de prachtige foto's die ze maakte. De foto's van deze oude zomereik én haar verhaal staan in februari centraal in de rubriek BuitenGewone boom Lochem. Lees hier verder

Nieuws

Iedere maand vindt u hier een bijzondere Lochemse boom...

Iedere maand vindt u hier een bijzondere Lochemse boom...

Heeft u de maandelijkse rubriek bij het Gemeentenieuws gemist? Iedere maand vindt u hier het verhaal terug. Naast de rubriek plaatsen wij extra foto's, extra informatie of wetenswaardigheden.

In de maand november zijn wij van start gegaan met de eerste markante boom: de fladderiep aan het Lochemse Groenewegje. Lees hier verder.

Meerstammige beuk:

Meerstammige beuk: "Koningin in het bos"

In de rubriek van december zetten we de meerstammige beuk in Eefde in de spotlights. Mét het verhaal van de inzender en wetenswaardigheden van vakcollega's. 

Volgens Albert Hoogenkamp zijn beuken de koninginnen van het bos. Wist u dat de beuk al tweeënhalf miljoen jaar op aarde staat? "De beuk is een ‘sociale’ boom: onder de grond houden beuken elkaars wortels vast. Een beuk biedt onderkomen aan onder meer spechten, uilen en duiven." Albert, medewerker groenbeheer bij Circulus-Berkel BuitenRuimte, vertelt hier meer over de beuk. 

Waarom BuitenGewone boom?

Lochem is een groene gemeente. Daar zetten we ons iedere dag voor in. Waarom en hoe we dat doen vertellen we graag. Maar we horen ook graag wat groen met ú doet. Uw en onze verhalen delen we komend jaar. We zorgen voor een mooi portret van uw BuitenGewone boom. Daarbij vertellen wij u meer over de geschiedenis, de kenmerken, de plek en onze zorg voor deze boom. Daarin is iedere boom uniek.

Wanneer staat BuitenGewone boom in de krant?

In de derde of vierde week van de maand vind u de rubriek in de Berkelbode, naast de Gemeentepagina. We ontvingen veel mooie reacties op de oproep! Het merendeel proberen we voor de zomer aan bod te laten komen. Heeft u een inzending gedaan? Vóórdat we uw boom en reactie plaatsen nemen we vanzelfsprekend contact op.

November: de Lochemse fladderiep

November: de Lochemse fladderiep

December: meerstammige beuk in Eefde

December: meerstammige beuk in Eefde