BuitenGewone bomen Lochem

Een boom in de gemeente Lochem die voor u speciaal is, bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis of herinnering. Een boom van rust of schoonheid. Zo’n ‘gewone’ boom kan voor u een buiten-gewone boom zijn. Na de zomer vroegen wij u zo'n boom aan te dragen. Iedere maand vertellen inwoners nu in het gemeentenieuws over 'hun boom' in de openbare ruimte.

Sassafrasgroep in Almen: Buitengewone Bomen van juli Sassafrasgroep in Almen: Buitengewone Bomen van juli Juli - Heeft u de rubriek BuitenGewone Boom Lochem gemist deze maand? Of wilt u de informatie nog eens rustig teruglezen? Hier vindt u - naast de exacte locatiegegevens - de rubriek van juli terug. Lees hier verder "In april ruik je de groengele bloemen van ver" Juli - "In het voorjaar is de aanblik van de bloeiende bomen verrassend: de bloemen lijken net kleine bloemkolen", aldus Robert van Iersel, Circulus-Berkel BuitenRuimte. Wethouder Henk van Zeijts: "Sassafras lijkt een naam uit een sprookjesboek, maar hij bestaat echt." Robert, Henk van Zeijts en Annemieke Breukelaar over de Sassafras. Lees hier verder "Elke boom heeft een bewonderaar" Juli - Op een historisch landgoed aan het Twentekanaal staat een opvallende bomengroep. Wekelijks loopt bomenliefhebber Marcel Diephuis zijn hardlooprondje door "deze poort van Sassafras". Lees hier verder "Eikbladige haagbeuk: de naam zegt al wat je ziet!" Mei/juni - "De Hollandse naam legt heel goed uit wat je ziet: een eikbladige haagbeuk", aldus Annemieke Breukelaar, gemeente Lochem. Annemieke en Herman Oudenampsen van Circulus-Berkel BuitenRuimte vertellen over de bijzonderheden van deze mooie vondst.  Lees hier verder Bekijk de nieuwe rubriek Buitengewone boom Bekijk de nieuwe rubriek Buitengewone boom Mei/juni - Deze maand stonden in de rubriek in de Berkelbode drie bijzondere haagbeuken centraal. Hier kunt u de rubriek nalezen. Lees ook de toelichting van wethouder Henk van Zeijts. "Het verhaal van Johanna Logtenberg laat zien dat je mooie dingen ontdekt als je bewust kijkt." Lees hier verder Bijzondere haagbeuken op De Cloese Bijzondere haagbeuken op De Cloese Mei/juni - Kasteelpark De Cloese wordt ook wel het mooiste plekje van Lochem genoemd. Op steenworp afstand van het landgoed woont mevrouw Logtenberg. Zij signaleerde drie bijzondere bomen bij de oprit van de voormalige parking. Lees hier verder

Nieuws

Iedere maand vindt u hier een bijzondere Lochemse boom...

Iedere maand vindt u hier een bijzondere Lochemse boom...

Heeft u de maandelijkse rubriek bij het Gemeentenieuws gemist? Iedere maand vindt u hier het verhaal terug. Naast de rubriek plaatsen wij extra foto's, extra informatie of wetenswaardigheden.

In de maand november zijn wij van start gegaan met de eerste markante boom: de fladderiep aan het Lochemse Groenewegje. Lees hier verder.

Meerstammige beuk:

Meerstammige beuk: "Koningin in het bos"

In de rubriek van december zetten we de meerstammige beuk in Eefde in de spotlights. Mét het verhaal van de inzender en wetenswaardigheden van vakcollega's. 

Volgens Albert Hoogenkamp zijn beuken de koninginnen van het bos. Wist u dat de beuk al tweeënhalf miljoen jaar op aarde staat? "De beuk is een ‘sociale’ boom: onder de grond houden beuken elkaars wortels vast. Een beuk biedt onderkomen aan onder meer spechten, uilen en duiven." Albert, medewerker groenbeheer bij Circulus-Berkel BuitenRuimte, vertelt hier meer over de beuk. 

Waarom BuitenGewone boom?

Lochem is een groene gemeente. Daar zetten we ons iedere dag voor in. Waarom en hoe we dat doen vertellen we graag. Maar we horen ook graag wat groen met ú doet. Uw en onze verhalen delen we komend jaar. We zorgen voor een mooi portret van uw BuitenGewone boom. Daarbij vertellen wij u meer over de geschiedenis, de kenmerken, de plek en onze zorg voor deze boom. Daarin is iedere boom uniek.

Wanneer staat BuitenGewone boom in de krant?

In de derde of vierde week van de maand vind u de rubriek in de Berkelbode, naast de Gemeentepagina. We ontvingen veel mooie reacties op de oproep! Het merendeel proberen we voor de zomer aan bod te laten komen. Heeft u een inzending gedaan? Vóórdat we uw boom en reactie plaatsen nemen we vanzelfsprekend contact op.

November: de Lochemse fladderiep

November: de Lochemse fladderiep

December: meerstammige beuk in Eefde

December: meerstammige beuk in Eefde