23 maart 2019 Jong en oud ruimen samen zwerfafval op

Jong en oud ruimen samen zwerfafval op

Jong en oud ruimen samen zwerfafval op

Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart hebben inwoners van zeven kernen in de gemeente Lochem samen zwerfafval opgeruimd. Ook het college van burgemeester en wethouders deed mee aan de vrijwilligersactie.

 

In Almen, Barchem, Epse, Exel, Laren, Lochem en Joppe staken dorpsbelangenverenigingen en inwoners enthousiast de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken. Ruim 100 mensen waren met in de weer om binnen en buiten de bebouwde kom zwerfafval op te ruimen.

Van blikje tot schoenzool

De deelnemers aan de opruimacties kwamen vooral blikjes, sigarettenpeuken en glas tegen. Maar er werden ook aparte voorwerpen aangetroffen, variërend van haarkam tot schoenzool en van batterijen tot autobanden.

Nog schoner

De acties blijven niet beperkt tot de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart. Ook ervoor en erna zijn er verschillende initiatieven. Zo zijn bewoners van Woonzorgcentrum Gudula en kinderen van BSO Konijn & Ko op woensdag 20 maart al aan de slag gegaan. Zij ruimden zwerfafval op en rond de Markt in Lochem op, geholpen door medewerkers van Stichting Welzijn Lochem en Circulus-Berkel. En de Barchschole gaat op maandag 25 maart met alle kinderen Barchem nog schoner maken. 

 

Zwerfafval aanpakken

Jaarrond zetten vrijwilligers zich in de hele gemeente in om individueel of in teamverband zwerfafval op te ruimen. Het zorgt voor een fijnere en schonere leefomgeving en voorkomt schade aan het milieu. Willen inwoners alleen of met een groep zwerfafval opruimen? De gemeente Lochem en Circulus-Berkel ondersteunen graag met handschoenen, grijpers, zakken, een extra grijze container of een afvalpas voor de ondergrondse container. Neem voor meer informatie contact op met Gerdie Kreunen van Stichting Welzijn Lochem: 06-45640825.

17e keer

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van NederlandSchoon. Het was de 17 keer dat het evenement werd georganiseerd. Het is een dag waarop buren, verenigingen, sportclubs en scholen samen hun buurt schoonmaken. De gemeente Lochem, Stichting Welzijn Lochem en Circulus-Berkel ondersteunen de Opschoondag. Het Buurt Onderhoudsbedrijf Lochem (BOB) bracht alle materialen rond en sprong bij. Meer informatie is te vinden op www.nederlandschoon.nl.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws