13 mei 2017 Maaiwerkzaamheden weer gestart

Maaiwerkzaamheden weer gestart

Maaiwerkzaamheden weer van start

Deze maand zijn de maaiwerkzaamheden weer van start gegaan. Op dit moment worden de gemeentelijke gazons, trapvelden, wadi’s en de grotere velden van de begraafplaatsen gemaaid. Circulus-Berkel BuitenRuimte coördineert het werk, groenaannemer Sight Landscaping voert het maaiwerk uit.  

Maai-zuigcombinatie

Sommige grasvegetaties zijn door de groeizame weersomstandigheden aan de hoge kant. Deze locaties worden daarom eerst gemaaid met een zogenoemde ‘maai-zuigcombinatie’ (een 'Panda'). Deze machine met trekker voert het gemaaide direct af. Voor de overige velden worden gangbare maaimachines ingezet.

Mochten de grasvegetaties in uw buurt nog niet gemaaid zijn, dan kunt u de maaimachines binnenkort verwachten.

Gazons maaien 'op beeld’

De gazons worden onderhouden op basis van ‘beeld’: om te bepalen of én wanneer er gemaaid moet worden gebruiken we vastgestelde beelden. Voor de Lochemse gazons is met de gemeente beeldkwaliteit B afgesproken, een basiskwaliteit die in de meeste gemeenten gebruikelijk is. Het gazon mag daarbij gemiddeld circa 7 cm hoog worden voordat maaien noodzakelijk is. Met beeldkwaliteit voorkomen we dat gazons bij onverwacht groeizaam weer te lang wordt, en zetten we mensen en materieel niet onnodig in. Zo kan het dus zijn dat de maaimachine een veld overslaat als maaien daar niet noodzakelijk blijkt.

Maaien rondom obstakels en bermen maaien

Het gras rondom obstakels en bomen wordt drie maal per jaar door BuitenRuimte gemaaid. Op deze plekken kan het gras dus wat hoger zijn voordat de maaimachine langskomt. In juni start Circulus-Berkel met het maaien van de bermen. In verband met de verkeersveiligheid zijn kruispunten en zichthoeken als eerste aan de beurt. Daarna volgt het maaien van ruw gras in woonwijken en op bedrijventerreinen.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws