14 december 2018 Tulpenboom vervangt beuk Gorssel

Tulpenboom vervangt beuk Gorssel

Tulpenboom vervangt beuk Gorssel

 Rooi- en plantwerkzaamheden op 17 en 21 december
 

De grote beuk voor het Everdinahof aan de Gorsselse Hoofdstraat is in zeer slechte staat. In het gemeentenieuws berichtten Circulus-Berkel en de gemeente onlangs dat de boom op korte termijn moet worden vervangen. Om bij najaarsstorm of harde wind de veiligheid van de omgeving te waarborgen wordt de beuk op 17 december gerooid. In dezelfde week planten wij de nieuwe boom.

Feestelijke aanplant tulpenboom

In samenwerking met de Dorpsraad Gorssel en ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon is voor de vervanging een planning gemaakt. Ook is gezamenlijk gekeken naar de nieuwe aanplant.
Op 21 december planten wethouder Van Zeijts, de dorpsraad en de ondernemersvereniging om 10.00 uur een jonge tulpenboom (Lirodendron tulipifera).
Deze boom siert straks het plein en mag komende jaren uitgroeien tot een blikvanger. De tulpenboom krijgt een groter formaat dan gebruikelijk is bij aanplant. Zo staat er snel weer een flinke boom in het centrum.

Rooiwerkzaamheden en gedeeltelijke afsluiting Hoofdstraat

De groene beuk wordt op maandag 17 december gerooid. De werkzaamheden nemen naar verwachting een werkdag in beslag. Die maandag is de Hoofdstraat tussen Museum More en de Kerkstraat van 8.30 tot 17.00 uur afgesloten voor het verkeer. Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.  

     Bloeiwijze tulpenboom

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws