22 februari 2021 Inzameling bij zwaar winterweer Bronckhorst

Inzameling bij zwaar winterweer Bronckhorst

Circulus-Berkel streeft ernaar ook in de winterperiode de dienstverlening optimaal te laten verlopen. Soms kunnen sneeuw en gladheid echter problemen geven bij de inzameling. Via deze website houden wij u op de hoogte van bijzonderheden deze winter.

Zwaar winterweer kan hinder opleveren bij de inzameling van het huishoudelijk afval. Uw afval kan dan op een later tijdstip worden opgehaald dan u gewend bent. Soms kan de inzamelwagen niet alle straten bereiken en verschuift of vervalt de inzameling.

Actuele informatie:

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari kon door de sneeuw en gladheid in veel gemeenten de inzameling van het huishoudelijk afval niet of slechts beperkt doorgaan. Ook Circulus-Berkel ondervond hinder door de winterse omstandigheden: het oud papier en gft (groente-, fruit- en tuinafval) kon niet worden opgehaald. Het Maatjesteam kon op dinsdag 9 februari de BEST-tassen niet ophalen. Omdat de dooi is ingezet en steeds meer wegen bereikbaar zijn, is de inzameling sinds maandag 15 februari hervat.

Inhalen gemiste inzameling gft

De inzameling van het gft die we gemist hebben in de week van 8 t/m 12 februari wordt in de week van 22 t/m 26 februari ingehaald. De inzameling van maandag 8 februari halen we in op maandag 22 februari, de inzameling van dinsdag 9 februari op dinsdag 23 februari, de inzameling van woensdag 10 februari op woensdag 24 februari, de inzameling van donderdag 11 februari op donderdag 25 februari en de inzameling van vrijdag 12 februari op vrijdag 26 februari. Uw inzameldagen vindt u ook op de digitale kalender en de app. Zet ook op de inhaaldag uw container voor 7.30 uur aan de weg. 

Gft op maat

Woont u in het buitengebied en meldt u uw container vooraf aan voor de inzameling? Dan verzoeken wij u opnieuw een afspraak te maken voor het legen van de groene container. U heeft de keuze om uw groene container te laten legen in de week van 22 t/m 26 februari of in de reguliere week van 8 tot en met 12 maart.

Inzameling oud papier niet ingehaald

Helaas hebben we te weinig chauffeurs en inzamelwagens beschikbaar om naast de reguliere inzamelingen en het inhalen van de gft-inzameling ook het oud papier in te halen. In de afvalkalender en de app vindt u uw eerstvolgende inzameldag van het oud papier. Zit u omhoog met uw oud papier en wilt u het eerder kwijt? Dan kunt u uw oud papier wegbrengen naar de ondergrondse containers of de Recyclepleinen.

BEST-tas

Zou bij u de BEST-tas op 9 februari worden opgehaald? Dan komt het Maatjesteam in plaats daarvan de eerstvolgende keer langs: op dinsdag 6 april. U hoeft zich hiervoor niet opnieuw aan te melden.

Tips

Voorkom vastvriezen container

Een vervelend winters ongemak: (nacht)vorst die zorgt voor het vastvriezen van de deksel of de inhoud van uw afvalcontainer. Lees hier tips om vastvriezen van de container te voorkomen.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws